S50 Z3M firing on five cylinders

For the M Powered Z4 derivatives
Post Reply
User avatar
Robin
Joined: Sun 14 Dec, 2003 18:35
Posts: 2691

  M roadster S50
Location: Southampton
Contact:

S50 Z3M firing on five cylinders

Post by Robin »

I wonder if anyone else has experienced this.
My S50 Z3M Ok for ten or twenty miles then tickover gets lumpy. Then starts firing only on 5 cylinders. Plug looks sooty. Not oily I'm pleased to say. Then I change spark plug on offending cylinder & Ok for about another 20 miles. Then the same happens again. This has happened about three times.
Smells a little rich. Have fitted new air filter to no avail.
Any thoughts?
Thanks
Image
'High G' motoring enthusiast
User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 10:35
Posts: 10170

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: S50 Z3M firing on five cylinders

Post by Robert T »

Have you tried changing or swapping the coil pack?

Cheers R.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image
User avatar
Robin
Joined: Sun 14 Dec, 2003 18:35
Posts: 2691

  M roadster S50
Location: Southampton
Contact:

Re: S50 Z3M firing on five cylinders

Post by Robin »

Good point. I did try that. but didn't solve it. seems more like a mixture problem
Image
'High G' motoring enthusiast
User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 10:35
Posts: 10170

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: S50 Z3M firing on five cylinders

Post by Robert T »

Got to be something confined to thr one cylinder, so next guess would be fuel injector.

Cheers R.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image
Post Reply